Király Tamás Masszőr Pécs

 

Csontkovácsolás

A hátfájás, a derékfájás, a kéz, az ujjak és  a láb zsibbadása, a kisugárzó fájdalom önmagában nem betgeség! Ezek a tünetek csupán jelzések! Jelzések, amik azt mutatják, hogy a vázrendszer, a csigolyák kimozdultak a helyes, szimetrikus állapotukból. Jelzések, hogy elindult egy folyamat, melynek során egyre komolyabb problémák, fájdalmak, súlyos szövődmények alakulnak ki, ha nem foglakozunk vele. Éppen ezért soha nem szabad tünetet kezelni, csak a fájdalmat kezelni értelmetlen! Ha a vázrendszer szimetrikus állapotát helyre tudjuk állítani, akkor a tünetek és ezzel egyidejűleg a fájdalom, gyógyszeres kezelés nélkül megszűntethető.

A kezelés:

A csontkovácsolás, az ízületműködés helyreállításával foglalkozó gyógyterápia,amely a páciens és a csontkovács izomerejét használja fel. A kezelés  során használt speciális fogások mechanikai hatására rendeződnek a csontjaink, ízületeink újra a helyes pozicióba kerülnek, ami kihat az egész szervezetünkre.

A csontkovács mindig kikérdezi a pácienst a korábbi sérüléseiről, műtéteiről, mivel ezek befolyásolhatják a kezelést.  A vizsgálat során alkamzott módszerek többfélék lehetnek úgy, mint: kitapintás, megfigyelés, pl.: a lábak hosszának vizsgálata, a csípő poziciójának felmérése.

A beszűkült mozgásterű ízületek körül az izmok merevek, ezt masszázzsal kell fellazítani. A masszázs  során alaklmazott további módszer a kézrátétes energetizálás. A masszázs során a kéz energiát közvetít, a páciens testét egyben energiával kezeljük, amely jótékony hatással van a testre( gyúlladások, negatív energiák és fájdalom levétele)
Ezt követi a kimozgatás, amely szigorú pozicióhoz és irányhoz kötött gyors erőteljes mozdulatokkal történik. A kimozgatás  során hallhatóak hanghatások, roppanások, amik íjesztőek lehetnek, azonban az eljárás szakszerű elvégzése veszélytelen. A roppanás akkor hallható, amikor a beszűkült ízület kimozdul statikus helyzetéből, és ezután újra szabadon mozgathatóvá válik.

A kimozgatás után nagyon fontos a pihenés és a bőséges folyadék bevitel!